Annonse

Filminfo og video

The Conjuring

The Conjuring

Karakter

4 
Ed (Patrick Wilson) og Lorraine Warren (Vera Farmiga) er velrennomerte paranormale etterforskere på 1970-tallet. Deres arbeide er viden kjent, og da ekteparet Perron etter å ha flyttet inn i nytt hus opplever en rekke uforklarlige hendelser, kontakter de Warrens for hjelp.
 
Da de besøker familien Perron og huset de bor i, forstår de at de har med å gjøre noe som er sterkere og farligere enn noe annet de har møtt på tidligere. Og begge må påta seg mer enn hva de var klare for.

 
Jeg skulle så gjerne ønske jeg kunne skrevet at dette var den beste og skumleste filmen i denne sjangeren som jeg noen gang har sett. Jeg hadde så stort forhåpninger til den da jeg satte den i spilleren. I tillegg hadde jeg hørt mye om den, om folk som så den og som var vettskremte. Skulle jeg endelig oppleve en film som gav meg mørkeredsel?
 
Nei. Dessverre viste det seg at denne filmen ikke skilte seg så alt for mye ut blandt de x antall lignende filmer jeg har sett før. Ja visst er storyen basert på en sann historie. men det hjelper ikke. Joda, det er scener som får det til å kveppe litt ekstra hos meg. Scener som jeg vet mange grøsser av å se. Han jeg så filmen med ble skikkelig skremt og hadde ikke lyst til å legge seg etter å ha sett den. Så, den fungerer helt klart for noen. Og jeg må jo innrømme at en og annen scene satt sine spor i meg og.

 
Men, James Wan har klart å regissere en god film, en film som holder seg oppe gjennom det hele, og som har en guffen atmosfære helt til slutten. Noe som er et stort pluss. Spenningen ligger på et javnt nivå med noen veldig sterke topper. Filmen er absolutt vel regissert, og skuespillerene bidrar til å gjøre filmen noe mer realistisk enn enkelte andre filmer i samme sjanger, uten at man ser de største talentene. Men, det de bidrar med, det hjelper til å heve filmen noen hakk. Så alt i alt er dette en film som fester deg til sofaputa og sjansen er stor for at du får et snev av mørkeredsel etter å ha sett den.

 
Patrick Wilson kjenner kanskje mange fra grøsseren Insidious og Hard Candy. Han er realativt troverdig i denne filmen, men jeg mener at hans kvinnelige motstpiller Vera Farmiga gjør en mer solig jobb. Allikevel er det Lily Taylor i rollen som Carolyn Perron som imponerer meg mest i denne filmen. Hennes mann spilles av en dytkig Ron Livingston. Filmen holdes også godt oppe av Shanley Caswell, Hayley McFarland, Joey King, Mackenzie Foy og Kyla Deaver som spiller barna i Perronfamilien.

 
Lyd og bilde på denne Blu Rayen er godt. Dette er en film med mye mørke scener, men disse kommer godt til rette på denne disken. Lyden er klar, i noen scener blir lyden litt for høy, noe som for min del krever at jeg må senke lyden et par hakk for så å skru den opp når det blir mer tale. Men, det er ikke så mye at jeg vil si det trekker ned på diskens kvalitet.
 
Disken kan by på litt ekstramateriale, som face to face with the terror og scaring the s*** out of you. I tillegg inneholder disken en digital kopi, noe som gjør at du kan de filmen hvor du vil.
 
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse