Annonse

Filminfo og video

Politiskolen Samleboks

En rekke forskjellige mennesker starter sammen på politiskolen med det mål for øyet om å bli politimenn og politikvinner. Mahoney (Steve Guttenberg) er en av dem. Eneste forskjellen på han og de andre er at han må være der som straff for en rekke ting, han kan ikke en gang bli sparket ut, selv om han prøver på det sterkeste. Videre treffer vi en noe distré Commandant Lassard (George Gaynes), Den mindre trivlige Løynant Harris (GB.W Bailey) som gjør hva han kan for å knekke rekruttene slik at de skal reise hjem. Spesielt da Mahoney.Jeg bare elsker de første Politiskolen-filmene. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett dem, men ler like mye hver gang, jeg tror faktisk jeg lo mer noen steder denne gangen enn forrige gang jeg så dem jeg. Men, dette gjelder kun de 4 første filmene: Police Academy, PA 2 - Their first assignment hvor den nyutdannede gjengen politi skal rydde opp i byen som styres av den kriminelle gjengen til Zed. PA 3 - Back in training hvor byens to politiskoler skal konkurrere om hvem som får best resultat. Mauser gjør nemlig alt han kan for å stikke kjepper i hjulene til Lassards gjeng. I PA 4 - Citizens on patrol er det den nye gjengen med politi som skal ut og gjøre byen trygg. De tre siste, PA 5- Assignment Miami Beach, PA 6 - City under siege og PA - Mission to Moscow er bare så der. Jeg ler nå litt av dem og da, dette særlig takket være Commandant Lassard.Hver gang jeg ser filmene lar jeg meg imponere over Michael Winslow som spiller Jones. Han er bare utrolig når det kommer til å å lage lyder. Enkelte scener, spesielt disse hvor han irriterer Harris og senere Lt.Mauser (Art Metrano) som vi møter i bl.annet PA2. Og skytegale Tackleberry (David Graf) og den over 2 meter høye Hightower (Bubba Smith), samt søte lille Hooks (Marion Ramsey) med pipestemmen sin. Og den sexy men strenge Sgt. Callahan (Leslie Easterbrook) I just love them all! Og i film nummer 2 møter vi også en av mine absolutt favoritter i disse filmene: Gjenglederen Zed, spilt av Bobcat Goldthwait.Politiskolen-filmene er lett underholdning. Det er lite alvorlige temaer som taes opp. Skuespillerenes prestasjoner er så der, ingen av dem har høstet Oscar, for å si det sånn. Men, dette er ren skjær underholdning. Skapt for å få deg til å le, og det funker som bare rakker'n på meg. Og jeg vet at denne boksen, den kommer til å bli tatt frem med jevne mellomrom for å trimme lattermusklene litt.I 7 filmer er det en rekke skuespillere, de mest fremtredende er Steve Guttenberg, Bubba Smith, Art Metrano, Marion Ramsey, David Graf, George Gaynes, Bobcat Goldthwait, Leslie Easterbrook og Michael Winslow.De gjør alle et godt stykke arbeide, og de gir deg absolutt hva du forventer av dem. I alle fall synes jeg det da.

Lyd og bilde: Jeg måtte skru opp volumet litt for å få god lyd, mer enn hva jeg ellers gjør, men dette bedret seg film for film. Så, man merker at de nyere filmene har bedre lyd. Dette gjelder også bilde, det starter greit og blir stadig bedre. Men, noe super kvalitet vil jeg ikke påstå at det er.Liker du å le, så er dette absolutt et godt kjøp.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse