Annonse
Never Say Never Again

Karakter

3 
Da jeg var mindre syns jeg James Bond var svært så spennende, men som den pingla jeg var, syns jeg det var skikkelig skumle greier. Når jeg i dag ser Never Say Never Again merker jeg at filmen ikke klarer å engasjere meg tilstrekkelig, og at det meste virker ”tilgjort” og lite troverdig. Filmen er i hvert fall ikke skummel, og det er neppe jeg som har blitt tøffere. Det er bare to ting med Never Say Never Again som ikke har gått ut på dato; Sean Connery og Bond-damene.

Jeg tror et av problemene til filmen er at det skjer for mye, og alt for fort – samtidig som at det som skjer er uengasjerende. Det blir vanskelig å få taket på alt, og det skjer for mye uinteressant. Det er for mange skudd, og for lite ekte action og dramatikk. Det går også for lange minutter uten dialog og uten at historien drives videre. Jeg sitter også litt igjen med  tanken om at de bruker alt for mange lokasjoner for en og samme film.

Jeg tror James Bond på Blu-ray er noe fansen kommer til å glede seg over, men det blir nok vanskelig å skulle overbevise de som ikke allerede er James Bond - tilhengere. Med den hastigheten, rytmen, og action-nivået som vi er vandt til i dag, tror jeg ikke en middelaldrende mann i dress, med en halv-døll pistol i lanken kan bergta et nytt og ukjent publikum. De fleste av oss trenger mer enn som så for å underholdes maksimalt.

Nå alt dette er sagt så er James Bond selvsagt en god film for sin tid, og konseptet i seg selv er genialt – det sier seg jo selv med tanke på hvor mange filmer som finnes om 007. Personlig tenker jeg at kua er melka for alt sitt innhold for et par filmer siden, men det virker ikke som om skaperne er enig med meg der. Det er jo også en stor prosentandel av verdens befolkning som fortsatt tar seg bryet med å se de nye filmene; James Bond vogna fortsetter å trille.

Sean Connery er for meg slik James Bond skal være. Han og Pierce Brosnan er for meg de eneste 007-agentene som finnes. Craig David kan ikke måle seg. James Bond skal være høy, mørk og kjekk – det er Sean Connery. Dessuten må han ha en viss stil, et glimt i øyet og han må kunne si; ”Bond, James Bond,” så gåsehuden sprer seg. Det gjør Sean Connery i Never Say Never Again.

Det følger med litt snacks på ekstramaterialefronten. I tillegg til mange kommentarer om Sean Connerys siste James Bond - film, får vi litt ekstra info og kommentarer til filmens Bond-damer.

Jeg tror som sagt Bond-fans vil glede seg over at Never Say Never Again fås som Blu-ray, det er absolutt en film som er verdt å ha i hylla – den har preget filmverdenen. Høydepunktet er at den er med Sean Connery, og Bond-damene er like fine som alltid. Dessuten blir man jo litt nostalgisk av disse gamle filmene som fornyes og slippes i god kvalitet; det beste av to verdener?
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse