Annonse

Filminfo og video

Disconnect

Kyle (Max Thieriot) selger seksuelle tjenester på internett. Nina (Andrea Riseborough) er den ivrige journalisten som kontakter han, både via nett og personlig. Cindy (Paula Patton) chatter på nett med Stephen (Mikael Nyqvist) om tapet av sønnen, om ektemannen Derek (Alexander Skarsgård) som ikke lenger snakker med henne eller tar på henne. Stephen på sin side forteller om tapet av sin kone. Ben (Jonah Bobo) snakker med Jessica, en forståelsesfull søt jente som deler mye av hans egne erfaringer, spesielt når det kommer til fedre. Bens far Rich (Jason Bateman) er en travel advokat som tilbringer det meste av tiden i mobilen. Den tidligere politimannen Mike (Frank Grillo) jobber nå som privatetterforsker som har spesialisert seg på internettsvindel. Han prøver å følge opp sønnen sin Jason (Colin Ford) som han har aleneansvar for etter at morn døde. En rekke mennesker som er så forskjellige på de fleste plan, men som har en ting til felles: internett.Denne filmen viser de stygge sidene med internett. Den tar for seg mobbing, seksuelle tjenester via webcam, svindel og hvordan folk som burde være nær hverandre drives lengre fra hverandre pga manglende kommunikasjon med hverandre. Filmen viser at man burde være mer forsiktig med hvem man snakker med på nett, og absolutt være forsiktig med hva man deler. 

Det er lenge siden jeg har sittet så anspent som da jeg så denne filmen. Selv om jeg i mer eller mindre grad ante hva som ville skje i neste scene, var spenningen intens. Mot slutten av filmen satt jeg med hendene foran munnen og kjente en tåre eller tre trille nedover kinnet mitt. Jeg følte meg også fysisk uvell en liten stund. Og da rulleteksten kom, så bare Wow! En intens og provoserende film.Regissør Henry Alex Rubin (Girl Interrupted) gir oss sammen med manusforfatter Andrew Stern, en utrolig velregissert og velspilt film. Den har absolutt alt som en bra film skal ha etter min mening. Den har ikke et sekunds dødtid, den overdriver ikke og ja, jeg finner faktisk ikke noe å trekke for jeg. For, selv om jeg kanskje ville hatt en litt annen sluttscene, så fungerer den så utrolig bra den som avslutter filmen også. 

Selv en velregissert film kan være dårlig dersom skuespillerene ikke gjør en god jobb, men det skjer ikke i denne filmen. De er alle med på å bære filmen på hver sin måte. Jason Bateman overrasker meg. Jeg tror ikke jeg har sett han i en så alvorlig rolle. Han taklet det meget bra. Det er moro å se to svensker i denne filmen. Alexander Skarsgård, sønn av den noe mer kjente Stellan, og Mikael Nyqvist (Jenta som lekte med ilden bl.annet) som begge spiller menn som er svært ulike men som har noe til felles. Som nevnt, alle skuespillerene i denne filmen er med på å gjøre den så bra som den er.Lyd og bilde: God lyd og klart bilde. Det er en del mørke scener i denne filmen, men selv med mye svart ser man konturer og skygger. 


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse