Annonse

Filminfo og video

This is 40

This is 40

Karakter

3 
”This is 40” (2012) blir beskrevet som en slags oppfølger til den velkjente filmen ”Knocked up” (2007). I ”Knocked up” ble vi kjent med Ben og Allison, men det er ikke dem vi følger denne gangen. I ”This is 40” følger vi deres venner Debbie (Leslie Mann) og Pete (Paul Rudd). Allerede i ”Knocked up” var Debbie og Pete ett par, og hadde to døtre. De er fortsatt ett par, døtrene har blitt større, og både Debbie og Pete runder 40 år i denne filmen. Den klassiske oppbygningen mot en midtlivskrise finner sted, og vi får ta del i en rekke småhistorier ved siden av nettopp dette.

På sett og vis er denne filmen festlig. Debbie, Pete og deres døtres hverdag består av et virrvarr mellom tekniske duppedingser til enhver tid. Det er det moderne mennesket, og ikke minst; det moderne familielivet som skildres her. En urban livsstil med mye stress, mye man skal gjøre, mye man skal ha, og enda mer man burde gjort eller skulle hatt. Man strekker ikke til, alderen går stadig oppover og angsten kommer nærmere og nærmere.Samspillet mellom skuespillerne i denne filmen er veldig bra. De fire i kjernefamilien fremstår som svært troverdige i sitt arbeid nettopp som familie, men sett hver for seg, synes jeg noen av skuespillerne kan overspille en smule.

Noen av sidehistoriene vi støter på i denne filmen skal nok på sett og vis være litt tankevekkende og belærende. Dette passer ikke inn i resten av filmens mønster, og blir i det hele tatt litt feilplassert etter min mening.

Det er Judd Apatow, regissøren baken ”The 40 year old virgin” og ”Knocked up”, som har regien på denne filmen. I tillegg kan det også nevnes at Judd Apatow er gift med én av hovedrolleinnehaverne, nemlig Leslie Mann, som spiller Debbie Det er også han som har stått for manuskriptet, og det finnes en hel del scener og situasjoner i denne filmen som virkelig får meg til å smile, humre og til og med le. Situasjonene som Debbie og Pete befinner seg i er lett gjenkjennelige, og jeg tror alle kan smile nettopp av gjenkjennelse da de ser denne filmen. Familien befinner seg midt i mellom en hverdag fylt av press om trening, kosthold, alder, streaming og sosiale medier. Men gjenkjennelsen er ikke bare positiv. Jeg føler også at jeg ser mye jeg har sett i liknende komedier tidligere. Filmen gir meg derav en nokså god og underholdende kveld, men noe særlig mer gir den ikke. Dette blir bare en av de mange komediene som jeg fort kommer til å glemme.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse