Annonse
Hansel and Gretel: Witch Hunters

Karakter

2 
De aller fleste av oss kjenner til eventyret om Hans og Grete; søskenparet som ble forlatt i skogen av sine egne foreldre. De kom til en hytte full av godteri, både inni og utenpå. Men så var det jo også en ekstremt skummel heks der.

Filmen om Hansel og Gretel tar for seg det som skjer etterpå. Det som skjer etter at søskenparet kvitter seg med heksa – derfra starter en karriere som heksejaktere. De dreper tusenvis og blir leid inn for å få bukt med hekseproblemer ulike steder.

Plottet er helt genialt. Det at Tommy Wirkola har klart å spinne videre på et så kjent eventyr, er fantastisk. Og det han har kommet på, idéen hans – den er det absolutt ingenting galt med. Det er bare så utrolig synd at dårlig manus og laber regi skal ødelegge for det.

Filmen har for det første en del detaljer som rett og slett er tåpelige, og som jeg ser på som høyst unødvendige. Et eksempel på dette er at Hansel har sukkersyke fordi heksa tvang han til å spise alt det godteriet da han var liten. Dette har gjort at han er avhengig av å få tatt sprøytene sine til bestemte tider. Jeg antar at dette er tillagt karakteren for å skape motstand, men jeg mener det er enkelt, fjollete og unødvendig.

En annen ekstremt fjollete finesse er at skaperne plutselig har fått det for seg at de skal lage en slags ”happy” forklaring på hvorfor Hansel og Gretel ble forlatt av foreldrene sine. Dette er nok noe de har følt behov for å gjøre for å få alt til å gå opp, men dette mener jeg er svært lite fantasifullt og alt for klisjéaktig. Skal man først brekke opp et eventyr, så får man gjøre det skikkelig.

Faktisk syns jeg også både kostymer og sminke er svært dårlig. Det blir alt for utroverdig. Selv om det i utgangspunktet er vanskelig å gjøre hekser, troll og andre vesener troverdig, syns jeg forsøket i denne filmen ikke holder mål i det hele tatt. Joda, de er ekle, men langt ifra troverdige.Skuespillerne skal få et smil og litt applaus. Spesielt gjør Jeremy Renner og Gemma Arterton gode figurer ut av Hansel og Gretel. Med de forutsetningene de har, syns jeg det virker som de gjør det beste ut av det og prøver å virke troverdige, og faktisk klarer de det, til en viss grad.

Jeg trodde filmen skulle være skummel og var nærmest ”redd” for at action-nivået skulle være for høyt; sånn var det ikke. Ikke særlig skummel og action-nivået holdt seg stabilt og balansert. Filmens lengde er også ålreit, helt fint at den ikke varte noe lenger. Dramaturgien er for så vidt god, men jeg syns det var vanskelig å spotte noen form for klimaks, i så fall var det et litt labert ett.

Jeg syns dette er en teit og komisk film som jeg ikke klarer å tro på. Utgangspunktet og idéen i seg selv var mer enn god, men det holder ikke når resten mangler. Slutten var til de grader klisjéefull og kunne ikke redde helhetsinntrykket, tvert i mot. Jeg måtte bare le og riste på hodet da rulleteksten kom.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse