Annonse

Filminfo og video

Broen - sesong 2

Sesong 2 begynner med at ett lastefartøy havner ut av kurs og kolliderer med Öresundsbroen. Om bord finnes det svenske og danske ungdommer som er rammet av en mystisk sykdom. Hendelsen blir startskuddet for en rekke hensynsløse forbrytelser.
 
Videre fortsetter handlingen ett år etter avslutningen av den første sesongen, en slutt som etterlot publikum med mange sprøsmål. Martin sørger fortsatt over tapet av sønnen og befinner seg i en følelsesmessig hengemyr han ikke kommer opp av. Kona har forlatt ham og han lever alene. Saga har på sin side fått seg kjæreste for første gang, og det er duket for flere ufrivillig morsomme scener når den analytiske og kjølige Saga skal prøve å møte utfordringene i et forhold.

 
Siden jeg ikke hadde sett første sesong av Broen, fant jeg ut at jeg fikk gjøre det før jeg startet på sesong 2. Jeg fant vel kjapt ut at dette ikke helt var serien for meg, men absolutt en god og velspilt serie. Begge sesongene er det. Og når det kommer til krim, så er både Sverige og Danmark et steg foran oss her i Norge. Mener jeg da. 
 
Jeg må si jeg likte sesong 2 bedre enn den første sesongen. Dette fordi den er noe roligere og man får bedre tid til å bli kjent med personene som skildres. Det at tempoet er skrudd ned fører også til at det er litt mindre spenning, altså, det skjer litt mindre. Spenningen er der, for all del, og kanskje er det mystiske og hva som skjer i neste scene mer fremtredende her enn hva den var i første sesong. Det hele virker mer ekte. I tillegg virker serien mer profft laget. Det tar dog litt tid før man kommer helt inn i sesongen og dens handling, så ikke gi oppp etter første episode.
 
Saga Norén (Sofia Helin) har denne gang fått seg kjæreste, og for en med Aspergers Syndrom er det ikke bare bare. Hun er fortsatt like rett frem som hun var i første sesong, men forsøker å roe seg litt ned, vise litt mer takt og tone. Noe som er lettere sagt enn gjort Jeg var overrasket over at de har utviklet karakterene fra første sesong, for ofte har hovedpersoner i serier en tendens til å stagnere og etter hvert blir det kjedelig. Men her fremstilles de på en ny og forfriskende måte, og vi får bedre forståelse av oppmerksomheten rundt Sofia. Martin Rohde (Kim Bodnia) viser denne gang en sårbarhet og styrke på en så unik måte, og endringene fra første til denne sesongen er ganske klare, og absolutt til det positive.


 
Skuespillerene gjør en formidabel jobb i denne serien, og jeg tror at uten disse så hadde jeg nok skrudd av etter ti minutter. Sofia Helin har vi foruten om i Broen bl.annet truffet i Gåten Ragnarokk og i filmene om Arn. Hun spiller godt, og man må bare elske måten hun spiller Saga på. Kim Bodnia er en av de beste danske skuespillerene jeg vet om. Jeg digget han i Nattvakten og elsket han i Pusher. Han har nesten noe magisk over seg, og det kommer godt frem i rollen som Martin. Videre treffer vi på vår egen Jakob Oftebro. Det er en ung mann som jeg håper å få se mer av i både filmer og serier.
 
Broen 2 for meg havner midt på treet med en svak 4'er. Skuespillerprestasjonene trekker mye opp. Likte du sesong 1 så må du se sesong 2 også. Jeg vil anbefale at man ser første sesong før man ser sesong 2, for ellers kan man bli sittende igjen med en del ubesvarte spørsmål.
 
Denne Blu-ray utgaven har et flott bilde, men noen ganger henger det litt etter i de mørkeste scenene. Lyden er det absolutt ingen ting å klage på, den er utmerket. Det er inget ekstramateriale.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse