Annonse

Filminfo og video

Fast & Furious 6

Fast & Furious 6

Karakter

3 
Når det er sagt så er det absolutt ikke noe galt med folka. Jeg sier ja takk til både Vin Diesel og Paul Walker. Og de skal begge ha for at de ikke gir opp, isteden gir de jernet og er kanskje mer overbevisende enn noen gang; de er seg selv like, både skuespillerne og karakterene Dom og Brian.

De som står bak alle Furious-filmene tjener store penger, og jeg skjønner at de derfor velger å fortsette. Dessuten har de jo faktisk funnet ut noe, noe som gjør at de selger – hvorfor skal de da slutte mens leken er god? Disse filmene har alt som trengs for å underholde tenåringsgutter med høye testosteron-nivåer, kanskje til og med eldre menn blir underholdt. Jeg kan ikke annet enn å tro at skaperne er klar over dette, og kjenner sin målgruppe bedre enn sine ektefeller.

Denne gangen er det terroristen Shaw de jakter på, og selvsagt er det en håndfull hendelser som gjør at motivasjonen til, spesielt Brian og Dom, øker betraktelig. Jeg syns ikke handlingen i seg selv holder, men så er det heller ikke ”dyp handling” som er salgsargumentet til denne filmen.

For meg stoppa det opp for lenge siden. Den første filmen overrasket meg og jeg følte meg underholdt til de grader. Den andre filmen var også så der tilfredsstillende – men så kilte clutchen seg fast og farta sank betraktelig for min del. Da den sjette filmen nå havnet i mine hender, ga jeg faktisk filmen et forsøk, men jeg ble ikke overbevist. Uten Diesel og Walker ville dette vært katastrofe.

Skaperne pumper alt som kan pumpes opp. Større biler, heitere damer, mer action, farligere skurker. Alt blir større, og det blir mer av alt. Dette bidrar jo selvsagt til at man fenges, men historien er blottet for det meste, er det i det hele tatt en historie her? Den er i så fall tynn. Alt for tynn.

Jeg leter og jeg leter etter noe å skryte av, og ender opp med de samme punktene: Vin Diesel og Paul Walker. Jeg håper gutta har tjent godt på disse filmene, noe de helt sikkert har. Joda, også er det en ting til, Blu-ray kvaliteten. Den er upåklagelig. Og skal du først se på en film som balanserer på mye lyd og store actionscener – ja så må du faktisk ha Blu-ray kvalitet.

Jeg vet det er en syvende film på vei, hvordan de har løst dette etter at Paul Walker gikk bort er jeg ikke sikker på, men jeg har et fremtidsønske; dere kan ikke slutte mens leken er god, men vær så snill å slutt mens det enda er en lek. Det holder nå.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse