Annonse

Filminfo og video

Vikings - sesong 1

VIKINGS

Karakter

5 
Vikings viser frem de brutale vikingene, deres verden og deres familier. Alt er estetisk fint men likevel sykt rått. Mennene, kroppene og kampene er både brutale og barske. I denne serien spares det ikke på kruttet.

Det er Ragnar Lothbrok historien dreies rundt, og denne karakteren spilles av Travis Fimmel. Ragnar Lothbrok er uredd og fryktet av de fleste, likevel er det etter hvert mange som vil bli kvitt han. Ragnar viser seg å være en enorm kriger som ikke gir seg verken med det første eller det tredje.

Serien viser frem mye av det vikingene trodde på i tillegg til å vise frem hvordan de levde. Det er så absolutt ingen dokumentar men troverdigheten er det ingenting å si på. Selv om man blir sjokkert over brutaliteten tror man likevel på hendelsene, og man får inntrykket av det var nettopp slik vikingene var. Selv om man skjemmes av mange av handlingene, skal det godt gjøres å legge skjul på at man samtidig fascineres.

Ritualer og tradisjoner er viktig både for vikingene og for denne serien, det er hengivenhet til gudene som presenteres. Det kan til tider virke sykt at mange av handlingene stammer fra troen, men det blir enda mer spennende å følge med på når man kan linke det til noe så ”konkret”.

Serien har et høyt tempo og mye action, man rekker aldri å kjede seg, det er bra. Det eneste som er synd med denne serien er at den ikke er norsk-produsert – her burde vi hatt mye historie å fortelle, dette kunne vært vårt.

Det er Travis Fimmel, som spiller hovedrollen, som utmerker seg mest. Han er så kjekk og så fantastisk i rollen at det til tider drypper av han – og oss som ser på. Man får aldri nok av denne mannen, og selv om han ikke akkurat er noen engel, så er han på mange måter en helt. I det minste er han en karakter man liker, en man tror på og en man vil følge med på. Vi som seere ønsker at han skal lykkes.

Vikings er skrevet av Michael Hirst og regijobben deles mellom fire; Ciaran Donnelly, Ken Girotti, Johan Renck og Jeff Woolnough.

Ved seriens slutt ønsker man seg helt klart mer, og det er et godt tegn, da har skaperne fått til noe. Blu-Ray kvaliteten er glimrende, og med et sånt type action-nivå gjør det seg godt med et sylskarpt bilde. Dessuten er det mange hyl, skrik og kamp-effekter som gjør seg med god og høy lyd! Dette er en serie som lett kan nytes hjemme i stua.

Ikke bare har serien et høyt action-nivå, men den er også proppet full med drama – intenst drama som gjør at man klistres fast til skjermen. Både gutter og jenter kan lett falle for Vikings. Dette er muligens den perfekte par-serien. Jeg er bergtatt, jeg vil ha mer. Dette er glimrende.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse