Annonse

Filminfo og video

Thor: The Dark World

Thor: The Dark World

Karakter

1 

Thor (Chris Hemsworth) er den som må lede an i kampen mot de onde, og det er ikke bare jorden han må redde, men i alt ni verdener.

Siden han trenger mer hjelp enn hva Odin (Anthony Hopkins) og hans disipler i Åsgård kan gi, søker Tor hjelp fra broren Loke (Tom Hiddleston), som tidligere forrådte han og resten av Åsgård. Thor må i tillegg beskytte sin jordlige kjærlighet, Jane Foster (Natalie Portman), som er blitt rammet av en mystisk energi.

Jeg har ikke sett den første filmen om Thor, og vurderte i et kort sekund å se den før jeg startet se Thor The Dark Wolrd, men slo det fra meg, noe jeg ikke angrer på. Men jeg håper at den første filmen er hakket bedre enn hva denne er, for sant og si, dette ble litt i overkant for min del. Jeg liker de fleste Marvelfilmer (X-men, Superman, Hulken osv), eg liker også Norrøn mytologi, så dette burde jo gått hjem. Men den gang ei.

Her blir det rett og slett for tegnefilmaktig og jeg får følelsen av at jeg sitter og ser på He-man som gikk på Sky Channel for mange år siden. Effektene og de store actionscenene jeg føler regissør Alan Taylor har pøst på med her, det blir så overdrevent at det ikke holder mål. For min del i alle fall. Men for en dreven Marvell elsker og actionfantast, må jo dette være en gudegave.

Det som er greit i denne filmen, er skuespillerene. For, skuespillet er bra med denne filmen, men det skulle i grunnen bare mangle med tanke på rollelisten. Vi har Anthony Hopkins som sjefen selv, Odin. Og jeg har vel enda til gode å se Hopkins feile i en rolle, selv hvor dårlig regien måtte være. Natalie Portman sin tolkning av mennesket Jane Foster er heller ikke så verst, men trist å se hun kaste bort talentet på en slik film, selv hvor mye kassasuksess den måtte være. Tom Hiddleston passer i rollen som Loke, i alle fall slik jeg har sett for meg Loke. Jeg vet ikke hvor ond Malekith egentlig skal være, men jeg hadde ønsket meg en noe ondere tolkning fra Chrisopher Eccleston. SÅ var det hovedpersonen selv da, Chris Hemsworth. Han gjør absolutt en dyktig rolle, og har vel det rette glimtet i øyet, men jeg hadde vel foretrukket en litt røffere Thor enn hva han presenterer. Favoritten min i filmen er Dr. Erik Selvig, som spilles av den alltid dyktige Stellan Skarsgård.

Filmen skal ha en ting da, og det er at den gir meg et par lattere. Første kom da jeg så hammeren til Thor. Med tanke på hvor påkostet denne filmen er så klarer de lage en hammer som ser slik ut. To klosser av forskjellig størrelse, litt alimimiumsfolie og maling.

Denne Blu-rayen gir et meget godt bilde som som gir god dybde og farge til filmen og de scener som virkelig krever kvalitet. Lyden er det heller ikke noe å utsette på.

Blu-rayen byr også på litt ekstramateriale: Marvel One-Shot: All Hail The King, A borthers journey: Thor & Loki, Exclusive Look - Captain Amerika: The winter solider, Scoring Thor: The dark world with Brian Tyler, Deleted & Extended scenes, Audio commentaryn with Alan Taylor, Kevin Feige, Tom Hiddleston, Kramer Morgentha

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse