Annonse

Filminfo og video

Hammer of the Gods

Året er 871 e.Kr, og vikingene har inntatt ngland. Den gamle vikingkongen ligger for døden, og han sender ut sønnen Steinar (Charlie Bewley) avgårde for å finne sin eldre bror Hakan (Elliot Cowan) som ble bannlyst fra vikingeleieren for mange år siden.

Steinar tar med seg et knippe tapre menn som følger han i tykt og tynt. På sin ferd nordover på letingen etter Hakan, gjør de som vikingene gjorde; brenner ned og dreper det meste han og følgerene hans kommer over. Han er på vei til å bli den hensynsløse mannen hans far kongen vil han skal bli.

Halvannen time av livet mitt er kastet bort på dette makkverket av en film. Her snakker vi klisjeér om forferdelige vikinger som kverker alt og alle på sin vei, nesten ikke dialoger og bare blind ferdsel på vei nordover (som i seg selv er en klisjé da jeg synes alle slike ferder går nordover). Det som er av dialoger inneholder en del fraser som jeg personlig ikke fant sted i vikingetiden. Men, det passer jo kanskje inn med tungrocken som man hører under de x antall actionscenene som er i filmen. Dårlige actionscenene, må jeg bare få sagt. For alt av kamper er forutsigbart og selv med dramtisk torden fungerer det dårlig. Jeg tror til og med jeg kunne svingt et sverd bedre enn hva de skinnbekledde skjeggete og skitne vikingene i filmen gjør. Og sverdene, vel, overdimensjonerte og kunne vært laget på samme måte som hammeren til Thor.

Men altså, filmen har jo en viss handlig, selv om den er aldri så forutsigbar. Selv overraskelsen som Steinar får da han finner ut mer om sin bror, er noe man kan tenke ut på forhånd. Etter fem minutter vet man alt hvordan filmen ender også. Det hele blir latterlig enkelte ganger, spesielt når man ser kontrasten Steinar mot gjengen hans. Hvordan kan det ha seg at han klarer holde seg så velstriglet og i tillegg så smart, når alle andre ikke er det? Kanskje ble han adoptert, sendt fra gudene og er egentlig den ukjente broren til Thor?

Skuespillerene i filmen er ikke så mye å skryte av de heller. Charlie Bewley har nok en rekke ungpiker sett i Twilight-filmene hvor han har rollen som Demetri. Broren Hakan spilles av Elliot Cowan, som jeg selv husker best i Alexander, ut over det har han spilt noen mindre roller i ulike filmer. James Cosmo spiller den døende vikingkongen, han er kanskje den som spiller best her. En og annen kvinne fantes jo også i vikingetiden, og her treffer man Glynis Barber i rollen som Astrid, og Alexandra Dowling i rollen som Agnes.

Lyd og bilde på denne Blu-ray discen er absolutt bra. Og, godt bilde er med på å løfte filmen fra en strykkarakter da det er et par flotte naturbilder i den. Lyden, den er absolutt bra nok, selv valgte jeg dempe den i de mest bråkete kampscenene.

Ekstramateriale: Extended Intervjues, Making off og Behind the VFX

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse