Annonse

Filminfo og video

Diana

Filmen tar for seg de siste årene til Diana, frem mot hennes død. Hun separeres fra Charles og forelsker seg fullstendig i en hjertekirurg ved navn Hasnat Khan. Jeg tipper at så mye som en time av filmen går med til å illustrere forholdet dere i mellom. Resten av filmen blir brukt til å fremstille Diana på, det jeg mener er, en feilaktig måte. Mot slutten kommer skikkelsen Dodi inn i bildet, og filmen forteller oss at Diana iscenesatte dette forholdet for å lure frem sjalusien hos Hasnat Khan.

Filmens eneste høydepunkt er de siste minuttene. Etter at Diana dør, og hvordan Hasnat da reagerer. Og dette kan vel knapt kalles et høydepunkt. Det som gjør det til en fin scene, er fordi vi får se reaksjonen på hennes død og betydningen hun hadde, ikke bare for han, men også for resten av folket. Det er synd at hennes betydning har fått såpass liten plass i filmen.

Alle har hørt om Diana. Alle har en mening om henne og hennes historie og jeg tror jeg trygt kan si at samtlige av oss syns det er mye spennende med både henne og historien hennes. Likevel klarer altså en gjeng filmskapere å lage en fullstendig uinteressant film om en stor person. I tillegg viser de henne frem på en måte ingen av oss ønsker å se Diana.

Filmen bærer også preg av mange logiske brister. Ting jeg rett og slett ikke får til å stemme. En prinsesse som løper rundt i gatene som en gærning, og som knapt har livvakter tilstede. Det henger ikke på greip. Så vidt jeg vet, var det ikke slik det var.

Det er Naomi Watts (King Kong) som spiller Diana, selv om hun ikke direkte gjør en dårlig jobb, syns jeg ikke hun kler rollen. Det er sikkert få som kan spille Diana, Naomi Watts er ikke en av de få.

Filmteknisk er det lite å sette fingeren på, men det blir relativt uviktig når handlingen ikke holder mål. Jeg ble mer og mer irritert for hvert eneste minutt jeg så på filmen. Rett i underkant av to timer er for lenge å kjede seg.

Det finnes så mye interessant innenfor historien om Diana å lage film om, så hvorfor noen velger å vinkle det på denne måten kan jeg ikke fatte. Jeg tror «noen» må lære seg mer om dramaturgi og fortellerteknikk. Denne filmen kunne hatt en hvilken som helst tittel, og kunne handlet om en hvilken som helst kjærlighetshistorie. Dette er ikke en god Diana-historie.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse