Annonse

Teréz Hollo-Klausen (39) har jobbet med film siden 1999, først som produksjonskoordinator, så produksjonsleder og produsent. Debuten som spillefilmprodusent var med Jørgen+Anne=Sant gjennom Cinenord i Oslo, en film som fikk tysk kinodistribusjon. I Cinenord var hun også associate producer på Varg Veum-filmen Skriften på veggen. Videre var hun produsent i oppstarten av Karsten & Petra-prosjektet for samme selskap før hun flyttet til Stavanger. Hollo-Klausen jobber for tiden med et ungdomsfilmprosjekt, Dryads, i samarbeid med regissør Sten Hellevig og den amerikanske manusforfatteren Randall Jahnsen (The Doors).

 

Bygge nettverk og finne samarbeidspartnere

-Det er en anerkjennelse å bli utvalgt som Producer on the Move, og jeg gleder meg til å delta i dette spennende forumet sammen med andre europeiske produsenter. Som en del av nettverket har jeg unik anledning til å treffe potensielle internasjonale samarbeidspartnere til fremtidige prosjekter, sier Teréz Hollo-Klausen.

 

Prestisjefylt produsentforum over tre dager

24 europeiske produsenter plukkes hvert år ut av sine respektive filminstitusjoner til å delta i det prestisjefylte produsentforumet, som pågår fra 17. til 19. mai under filmfestivalen i Cannes. Norsk filminstitutt er en av grunnleggerne og medlem av European Film Promotion (EFP), som arrangerer Producer on the Move. EFP har siden 2000 brukt Cannes International Film Festival til å rette fokus mot nye produsenter, og bidra til at de kan etablere seg et internasjonalt nettverk. Å delta i Producer on the Move innebærer blant annet en rundebordskonferanse hvor nye prosjekter kan presenteres, en pressekampanje med produsentenes profiler i bransjebladene og avsluttes med en co-produksjonslunsj med over 100 europeiske produsenter.

 

For femtende gang

Årets filmfestival i Cannes finner sted 14. - 25. mai. Dette er femtende gang Producers on the Move arrangeres under festivalen. Tidligere norske deltakere er Turid Øversveen (2000), Edward Dreyer (2001), Bjørn Eivind Aarskog (2002), Bent Hamer (2003), Gudny Hummelvoll (2004), Jørgen Storm Rosenberg (2005), Christian Fredrik Martin (2006), Eric Vogel (2007), Silje Hopland Eik (2008), Yngve Sæther (2009), Asle Vatn (2010), Maria Ekerhovd (2011), Brede Hovland (2012) og Hans-Jørgen Osnes (2013).

 

Norsk suksess-historie i Producer on the Move

En av suksess-historiene fra Producer on the Move-programmet som trekkes frem av EFP, er samarbeidet mellom norske Maria Ekerhovd og hennes tyske Producer on the move 2011-kollega Gian-Piero Ringel fra Neue Road Movies. Etter å ha møttes under Producer on the Move har de samprodusert både Bobbie Peers spillefilmdebut Dirk Ohm – Illusjonisten som forsvant, Wim Wenders` Everything Will Be Fine og Cathedrals of Culture som ble vist under Berlinalen i år.

 

» Producer on the move


Foto: Norsk filminstitutt / Kilder: Norsk filminstitutt
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse