Annonse

Da han skapte Star Wars bygget George Lucas et univers som utløste fantasien og inspirert andre til å skape. Han åpnet opp for at universet skulle være et kreativt rom for andre mennesker til å fortelle sine egne historier. Dette ble Expanded Universe, eller EU, som består av tegneserier, romaner, videospill og mye mer.

Mens Lucasfilm alltid har forsøkt å holde de historiene som er opprettet for EU i samsvar med sitt film og TV-innhold, så vel som internt konsistent, har Lucas alltid gjort det klart at han ikke er bundet av historiene i EU. Han satt filmene han laget som kanon. Dette inkluderer de seks Star Wars-episodene og de ​​mange timer med innhold han utviklet og produserte i Star Wars: The Clone Wars. Disse historiene er faste deler av Star Wars historien, karakterene og hendelsene som alle andre historier må justere seg etter.

Nå i en spennende fremtid fylt med nye Star Wars-filmer vil alle aspekter av Star Wars historiefortelling i tiden fremover bli koblet sammen. Under Lucasfilms Kathleen Kennedy sin ledelse vil selskapet for første gang danne en historiegruppe for å koordinere alle kreative utspring av Star Wars-sagaen.

"We have an unprecedented slate of new Star Wars entertainment on the horizon," sier Kennedy.

"We're set to bring Star Wars back to the big screen, and continue the adventure through games, books, comics, and new formats that are just emerging. This future of interconnected storytelling will allow fans to explore this galaxy in deeper ways than ever before."

For å gi maksimal kreativ frihet til filmskaperne og bevare et element av overraskelse og oppdagelse for publikum, vil Star Wars Episodes VII - IX ikke fortelle den samme historien som er fortalt i pre-Return of the Jedi Expanded Universe.

Mens universet som leserne kjente til er i endring, vil det ikke utelates. Skaperne av ny Star Wars-underholdning har full tilgang til rikt innhold fra Expanded Universe. For eksempel vil det være elementer av EU med i Star Wars Rebels.

The Inquisitor, the Imperial Security Bureau og Sienar Fleet Systems er historieelementer i den nye animerte serien, og alle disse idéene har sin opprinnelse i rollespill publisert i 1980.

Etterspørselen etter historier fra Expanded Universe vil holde dem i sirkulasjon under det nye banneret Legends.

På skjermen vil den første nye kanon som skal vises være Star Wars Rebels. På trykk vil de første nye bøker som kommer fra denne kreative samarbeidet inkluderer romaner fra Del Rey Books.

Det første som er blitt annonsert er at John Jackson Miller skal skrive en roman som går forut for hendelsene i Star Wars Rebels og gir innblikk i en viktig bakgrunnshistorie til karakterene med innspill direkte fra produsenter Dave Filoni, Simon Kinberg og Greg Weisman.

Dette er bare begynnelsen på et kreativt koordinert program av Star Wars fortellinger skapt av samarbeid mellom utrolig dyktige mennesker forent av sin kjærlighet til en galakse langt, langt borte...


Kilder: StarWars.com
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse