Annonse

Da en amerikansk akademiker blir kidnappet av anti-amerikanske fundamentalister i Pakistan, blir den jødisk-amerikanske journalisten Bobby Lincoln (Liev Schreiber) sendt for å intervjue den proislamiske Changez Khan (Riz Ahmed). Dette for å finne ut om Khan er innvolvert i kidnappingen. I møtet med Khan får han høre Khans historie, om fra da han var en fattig innvandrer som fulgte den Amerikanske drømmen og hvordan han endte opp som en suksesfull forretningsmann på Wall Street. Etter et oppdrag i utlandet gjør Khan seg klar til å reise tilbake til USA mens han ser på tv. Datoen er 11.9, og han ser hvordan fly nr to treffer det andre tvillingtårnet. Han opplever å bli kroppsvisittert og blir avhørt, mistenkt for å ha terrorplaner mot USA. 

Jeg ble positivt overrasket over denne filmen. Til å starte med virket den noe treg, og jeg hadde lyst til å fast forwarde for å se om det ble noe action. Men, dette er en dramafilm, så da var det bare å bite tennene sammen og fortsette se. Og selv om filmen i grunnen ikke har noe spesielle overraskelses momenter i selve handlingen (fattig gutt som kommer seg frem osv), var det noe med den som gjør at de små grå begynner jobbe litt igjen. Og man savner egentlig noen å diskutere filmen med, for den åpner absolutt for diskusjon, noe jeg vet Nair håpet ville skje. 

Kahans historie er interessant, og kanskje mest interessant er hvordan vi får følge hans tankegang når det kommer til valget mellom å være kapitalist eller religiøs fundamentalist. Kan man bare bytte det ene ekstreme mot det andre? Og vil han innse at fanatisme er skadelig, uavhengig av hvor den har rot? En annen interessant ting er jo om filmens seere vil innse det, og kanskje endre tankegangen sin. Jeg må nok se filmen en gang til for å kunne svare på om jeg endrer tankegangen.

Denne filmen er basert på den bestselgende romanen til Moshin Hamid med samme navn. Den høstet gode kritikker blandt filmkjennere og var åpningsfilmen på Venice Filmfestival. Det er den Mira Nair som står for regien. Skuespillerene i filmen er absolutt med på å heve den på alle måter. Riz Ahmed gjør en glimrende jobb i rollen som Khan. Det samme gjør Liev Schreider. Han overrasker meg litt i denne rollen og gjør en mye bedre jobb enn jeg har sett han gjøre i andre filmer. Kiefer Sutherland er som vanlig god, og han passer absolutt i sin rolle som sjef. Kate Hudson spiller Khans kunstneriske kjæreste. Dessverre irriterer hun mer enn hun imponerer. 

Lyd og bilde på denne Blu-rayen er godt. Filmen krever ikke mye, hverken av lyd eller bilde, men i enkelte scener kommer bildekvaliteten til god nytte.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse