Annonse

Filminfo og video

Ikke Flere Mord

Sommeren har meldt sin ankomst, og Einar (Linus Wahlgren) skal ta med Puck (Tuva Novotny) til Skoga. Puck og Einar har nettopp giftet seg, og det er for første gang vi får møte Puck som fru Bure. Men det tar ikke lang tid før noe kriminelt skjer, og selvfølgelig: spesielt Puck blir blandet opp i løsningsprosessen. En mann blir funnet død i hagen der Puck og Einar bor for sommeren en tidlig morgen. Christer Wijk (Ola Rapace) rykker ut for å løse mordgåten.

Dette er tredje film i den svenske kriminalserien om Einar, Puck og Christer. Her får vi virkelig smake på svensk sommeridyll, og jeg blir imponert over hvordan menneskene bak denne filmen klarer å stråle ut ”de rette” følelsene og inntrykkene til meg som seer.

I denne filmen blir forviklingene rundt selve mordet, relasjonene til den drepte og grunnene til at mordet har skjedd noe forvirrende og komplisert. Alt i alt er vel sjalusi selve essensen bak forbrytelsen, og mye av denne sjalusien kan vel anses som en tankevekker for Puck som innimellom kan ha gitt uttrykk for å like Christer, som er hennes manns beste venn.

Bildene vi får se, er som vanlig svært velkomponerte. Perfekte farger er med på å understreke rett inntrykk. Så serien fortsetter å være visuelt sterk. I tillegg har denne filmen en del humoristiske gullkorn som er verdt å få med seg.

Jevnt over ble denne filmen en liten nedtur i serien. Jeg klarer å vente med å se de tre siste filmen i serien, men vil nok ha de med meg etter hvert. Jeg er spent på hvordan karakterene utvikler seg og lignende, men det kunne vært gjort mer for å ha hatt meg som seer hengende på kroken.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse