Annonse

Filminfo og video

Mammon

Peter Verås (Jon Øigarden) er en fremadstormende journalist. En dag mottar han en anonym henvendelse med informasjon som ikke bare vil gi han tidenes sak, men som også vil felle økonomisjefen i Hydro. Både Peter og redaktør for avisen han jobber i, vet at om denne saken kommer ut, vil det skape store ringvirkninger, både forretningsmessig og på det personlige plan. Økonomisjefen i Hydro er nemlig Peters bror. Peter velger allikevel å la avisen gå ut med saken, samtidig som han starter jakten på den anonyme kilden. Underveis får han svært overraskende opplysninger fra Økokrim-etterforskeren Vibeke Haglund (Lena Kristin Ellingsen) .

Norsk krimserie. Kan det fungere? Jeg ble positivt overrasket da jeg startet se denne serien. Det startet veldig bra, og vi ble presentert for seriens karakterer på en noe snedig måte. Vi kommer nærmere dem bit for bit, mens deres indre avdekkes mer og mer. Jeg liker den måten å bli kjent med rollefigurene på, i tillegg synes jeg den røde tråden gjennom det hele er fantastisk. Serien starter med et bibelsitatet fra Johannes Åpenbaringen, og sitater fra Bibelen er som en rød tråd gjennom de seks episodene. 

Hver episode er på 58 minutter, og er akkurat passe til å holde spenningen oppe til neste episode. Det hele flyter fint, stemningen er mystisk og vi får hint som fører oss nærmere en oppklaring, og for hver episode tror man at man har svaret på det hele. Men, så enkelt er det ikke, og man venter spent på slutten og svaret. Dessverre faller serien på nettopp dette, slutten og svaret på det hele. Jeg blir sittende igjen og føle at nesten 6 timer med serietitting er bortkastet. Hva produsent Vegard Stenberg Eriksen og manusforfatter Gjermund Stenberg har tenkt, det må da gudene vite. Jeg merker jeg ikke er blandt dem som spent venter på sesong 2 (kommer i 2016). Men hvem vet, kanskje blir den bedre enn denne ...

Rollebesetningen i serien består i hovedsak av Jon Øigarden som spiller Peter Verås. Jeg synes han gjør en god jobb, og han overrasker meg noen ganger. Anders T.Andersen har rollen som Daniel Verås, Peters bror. Lena Kristin Ellingsen er vel den jeg synes spiller best. Jeg liker hennes tolkning av Økokrim-etterforsker Haglund. Videre treffer vi Nils Ole Oftebro i rollen som avisredaktøren. Vi får også treffe Dennis Storhøi i en av rollene. Regien er ved Cecilie Mosli, og jeg vil si hun har gjort et solid stykke arbeide.

Det var flere som klaget på lyden da Mammon ble sendt på tvm spesielt episode 2. Musikken var for høy og talen for lav. Jeg hadde håpet at de på denne Blu-Ray utgaven hadde fått justert dette, men jeg valgte bruke tekst fordi talen var for lav for min hørsel (som sies være ganske god). Bildet var mer positivt, det var klart og godt, selv på de mørke partiene.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse