Annonse

Filminfo og video

Blgen

Første uke av opptakene til ett av de største norske filmprosjektene noensinne er vel overstått. Opptakene har funnet sted i Geiranger.

- Vi har hatt en veldig god start og er svært fornøyd, sier produsent Martin Sundland. - Denne filmen inneholder mange store og komplekse scener, og vi startet med noen av de aller vanskeligste. Vi er glade for at alt har gått etter planen.

BØLGEN er en norsk film av hollywood-dimensjoner, et nervepirrende og effektladet actiondrama som mangler sidestykke i norsk filmhistorie. Filmen er basert på det faktum at Åkenesremna i Geirangerfjorden en dag vil rase ut og skape en flodbølge på over 80 meter. Sprekken utvider seg med 10-15 cm i året og alle forskere er enige om at raset en dag vil komme. De vet bare ikke når.

Stor utfordring

- Bølgen er helt klart den største utfordringen vi noensinne har stått ovenfor, sier Sundland. - Vi skal lage ting i denne filmen som aldri har vært forsøkt i noen norsk film. Heldigvis har vi med oss de aller beste folkene på alle områder. Med Bølgen vil vi presentere noe helt nytt og spektakulært for det norske kinopublikummet. 

Filmens handling

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden! Raset geologene har fryktet er et faktum og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikfjord (Kristoffer Joner) står plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Familien er splittet og det er ti minutter til bølgen treffer. Det blir en dramatisk kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.
 
Foran kamera finner vi noen av landets dyktigste skuespillere: Kristoffer Joner og Ane Dahl Thorp spiller hovedrollene i actiondramaet. Regi er ved Roar Uthaug, som ble kjent gjennom den første ”Fritt Vilt”-filmen og senere har laget både ”Julenatt i Blåfjell” og ”Flukt” i tillegg til et stort antall reklamefilmer.


Foto: Fantefilm / Kilder: Pressemelding / Fantefilm
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse