Annonse
Ved å bruke kroppens eget elektromagnetiske felt kan du overføre det digitale visitkkortet ditt ved å ta noen i hånda. ETRI oppretter det de kaller et Body Area Network (BAN) ved å detektrere variasjoner i de svake elektromagnetiske feltene på hudens overflate.

Nok en gang kan det vise seg at science-fiction ikke er så langt unna mulig virkelighet som man kansje kunne tro. For i filmen Johnny Mnemonic fra 1995 blir vi kjent med nettopp Johnny som er en "mnemonisk" budbringer. Disse bringer med seg viktig informasjon i hjernen som en slags vandrende lagringsdisker. Er det dette som er fremtiden til BAN mon tro?

Vi får følge med å se hvor dette utvikler seg. Selv om ETRI bare har demonstrert overføring på 2.4 kbps, som knapt nok holder til en visittkortfil, så lover de hastigheter opp til 1 MB innen året er omme.

Andre aktører, inkludert NTT DoCoMo og Microsoft eksperimenterer også med lignende teknologier for kroppslig dataoverføring.

Potensielle fremtidige anvendelsesområder vil for eksempel være å sende musikk trådløst, via kroppen, fra MP3-spilleren til hodetelefonene, automatisk biometrisk sikret pålogging, eller overføring av filer og datasynkronisering ved berøring. Det tar nok ikke lange tiden før vi kan vandre rundt med hver vår film inne i hodet som vi kan skru på når vi sitter på toget eller bussen.

(Kilde: IT-Avisen)
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse