Annonse
1098Pat Mortia - f. 28.06.1932 - d. 24.11.2005The Associated Press forteller at Morita døde av naturlige årsaker i sitt hjem i Las Vegas på torsdag. Evelyn, som han var gift med i 12 år, sier at hennes mann dedikerte hele sitt liv til skuespill og komedie.

I 1984 møtte vi Mortia i den rollen som skulle forme hele hans karriere, og som har vært utgangspunktet på uendelig mange imitasjoner. Han spilte Kesuke Miyagi, mentoren til Ralph Macchio's "Daniel-san", som lærte bort karate mens han forsøkte å fange fluer med spisepinner og lærte bort det uforglemmelige trikset, "wax on, wax off", som skulle hjelpe Daniel å forbedre sin teknikk.

I flere år spilte Morita småroller i filmer som "Throughly Modern Millie" og tv-serier som "The Odd Couple" og "Green Acres". Hans første gjennombrudd kom når han var med i "Happy Days", som han fulgte opp med sin egen serie "Mr. T and Tina".

"The Karate Kid" fikk tre oppfølgere, den siste i 1994 (The Next Karate Kid), hvor han spilte mot en ung Hillary Swank.

Mortia er også godt representert utenom "Karate Kid" serien også. Han har opptrådd i "Honeymoon in Vegas", "Spy Hard", "Even Cowgirls Get the Blues" og "The Center of the World". Han ga også stemme til "The Emperor" i Disneys "Mulan" fra 1998.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse