Annonse
”Dennj elefaint’n e’ min!” buldrer HoldBrillan og tar ladegrep på geværet. Den svære, voldsomme og uberegnelige trønderen har fått sitt livs bytte i søkeren, den narkomane elefanten Jimmy.
Stemmen tilhører umiskjennelige Klaus Joakim Sonstad, bedre kjent som Odin på P3. Han er bare én av flere kjente norske skuespillere som låner sin stemme til en av Christopher Nielsens herlige figurer. Også x-kompanjong Are (Sende Olsen) er med på settet. Alle de norske stemmene i storfilmen Slipp Jimmy fri spilles i disse dager inn på nytt i Sun Studio i Oslo.


Dubber Woody Harrelson
- Stemmene er det første som spilles inn når man lager animasjonsfilm. Deretter lages 3D-bildene og karakterenes lepper og ansiktsuttrykk animeres og synkroniseres med lyden, forklarer Lars Hellebust, produsent for Slipp Jimmy fri og eier av Storm Studio. Slipp Jimmy fri var opprinnelig ment kun for det norske markedet og norske stemmer ble tatt opp i 2001. Senere ble det laget en engelsk versjon med superstjerner som Woody Harrelson, Kyle MacLachlan, Simon Pegg og Samantha Morton på rollelisten.
- Filmen er klippet og synkronisert til de engelske stemmene, og den norske innspillingen var ikke lenger synkron. Derfor dubber vi på nytt med utgangspunkt i Woody Harrelson og de andre internasjonale stjernenes rolletolkning, sier Hellebust, som har engasjert Sun Studio til å ta seg av nyinnspillingen av stemmene til Slipp Jimmy fri. Sun Studio er et av de ledende dubbingstudioene i Europa og har i Norge stått bak store prosjekter som innspilling av norske stemmer for Shrek, Madagaskar og Charlie og sjokoladefabrikken.
- Kvaliteten på norsk dubbing har økt enormt de siste årene, ikke minst fordi studioer som Sun har satset på kvalitetslyd og spesialisert seg på lydlegging av animasjonsfilm. Nyinnspillingen av Slipp Jimmy fri gjør at den norske versjonen av filmen kvalitetsmessig blir helt på høyde med den engelske Free Jimmy, understreker Lars Hellebust.

Håndplukkede stemmer
Anders T. Andersen, Egil Birkeland og Terje Rangnes spiller henholdsvis Odd, Geir og Kælle, akkurat som de gjorde i TV-serien To Trøtte Typer – TV-spessial, mens Jan Sælid, kjent fra Izzat og Svarte penger – hvite løgner, har stemmen til den sleipe elefantpasseren Roy Arnie.
Alle skuespillerne som medvirker i Slipp Jimmy fri er håndplukket av regissør Christopher Nielsen og spiller nå inn rollene sine på nytt. Den morderiske Samemafiaen blir ekstra slu med stemmeprakten til Nils og Mikkel Gaup. Kristopher Schaus ubeskjedne personlighet smitter over på den rabiate dyrevernlederen Marius, som blant har med seg Janne Rønningen som aktivisten Lise. Are og Odin er selvskrevne som det forfylla jaktlaget med RBK-tilhenger HoldBrillan i spissen. Christopher Nielsen selv har en liten rolle som sivil politimann. For å nevne noen.

Slipp Jimmy fri har premiere i Norge 21. april 2006.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse