Annonse
- Det kiler sånn når de snuser meg i nakken med værhårene sine, forklarer han. Han plasserer rotta ved siden av seg i sofaen og klapper den iherdig over ryggen.
Thomas er elleve år, går i femte klasse og spiller rollen som Svein i filmen "Svein og Rotta". Filmen er basert på Marit Nicolaysens populære barnebokserie med samme navn, og hadde premiere på norske kinoer fredag 3. mars.
- Jeg hadde ikke rotter før jeg spilte i filmen, fortsetter han. - Men nå har jeg tre stykker. De heter Halvorsen, Becky og James Bond.
Thomas peker på rottene en etter en som for å introdusere dem. To av rottene er svarte og hvite, mens den siste er hvit med litt brunt på ryggen.
- Det er disse to som spilte Halvorsen i filmen, sier han og peker på de to rottene som er svarte og hvite. - Den andre har jeg fått etterpå, så han er ikke så vant til å være kjendis, forklarer han smilende.

"Svein og Rotta" er den første filmen Thomas har spilt i, men han syntes det var så morsomt å spille inn film at han gjerne skulle ha gjort det igjen.
- Det var både morsomt og kjedelig på en gang, men mest morsomt. Det kjedeligste var all ventingen. Også var det kjedelig å ta opp igjen scener på nytt fordi det hadde skjedd noe feil med et kamera eller noe sånn, forteller Thomas. - Det morsomste var den dagen vi skulle filme at Halvorsen hadde ødelagt vaskemaskina, og det skulle sprute vann over hele badet. Jeg ble kjempevåt og kald, men det var så morsomt med alt vannet overalt. Dessuten var det ekstra deilig å ta en god og varm dusj etterpå, forteller han mens han gestikulerer ivrig med hendene for å understreke omfanget av det sprutende vannet.
- Det var noen ganger litt skummelt også, fortsetter Thomas. - Vi skulle for eksempel filme i en kjeller, og der var det noen som hadde filmet før, så det lå sånn størkna blod der. Det var litt ekkelt, men det var bare tulleblod, altså, oppklarer han.

Både Thomas og de to andre barna i filmen måtte få en del fri fra skolen i opptaksperioden, men Thomas tror ikke han har gått glipp av viktig kunnskap av den grunn.
- Vi fikk noen ganger fri fra filmingen for å gå på skolen, men vi slapp lekser heldigvis. Det hadde vært mye å gjøre hvis vi skulle hatt lekser samtidig som vi skulle lære oss alt vi skulle si og sånn, forklarer han. - Dessuten hadde ikke de andre på skolen lært så mye nytt mens jeg var borte, så det gikk egentlig ganske greit, sier Thomas mens han nok en gang er nødt til å løfte en nysgjerrig rotte ned fra nakken sin.

- Vil du se et triks?, spør han plutselig før han spretter ut av sofaen, plasserer rotta på en stol og setter seg på alle fire foran stolen. - Det går nemlig an å lære rotter triks, skjønner du. Ikke like bra som hunder altså, men ganske kule triks likevel, forklarer han mens han lokker på rotta Halvorsen, klapper seg selv på skulderen og prøver å få rotta til å hoppe fra stolen og over på ryggen hans. Den svarte og hvite rotta snuser et øyeblikk rundt på stolen og vasker seg litt bak ørene før den tar sats, hopper og lander grasiøst mellom skulderbladene til Thomas.
- Der ser du, utbryter Thomas stolt. - Bra triks, ikke sant? Han løfter rotta høyt til værs, snurrer et par runder rundt med den før han til slutt konstaterer:
- Rotter er de kuleste dyrene i hele verden!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse