Annonse

Filminfo og video

Peppa Gris vol 1

Malin elsker film og kan til tider være ganske kresen over hva hun skal se. Jeg var spent da jeg først åpnet coveret og tok ut cd’en. ”Den har jeg jo sett på TV,” utbryter hun plutselig. Og jeg puster litt lettere ut, kanskje det skal gå greit denne gangen.

Peppa Gris – vol 1 inneholder ni forskjellige historier om Peppa Gris, ei lita grisejente som bor på et hus på toppen av en bakke sammen med broren Georg og mamma og pappa Gris. Sånt sett veldig idealt for små barn som elsker å leke mamma og pappa og babyer. Animasjonen er veldig simpel, det meste er overdrevet og det merkes tydelig at de gamle klassiske tegnefilmene som Tom&Jerry ikke lenger er på moten. Nå er det Peppa Gris og Ed, Edd n Eddy som gjelder.

Det merkes veldig tidlig at dette ikke er film for en voksen herremann, og det var tider da jeg nesten satt og gremmes. Jeg skal innrømme at jeg er veldig glad i tegnefilmer, men er nok mest glad i klassikerne. For Malin derimot var det en eventyrlig suksess. Det er sjelden jeg har sett henne le så godt av en film, og etter hvert begynte det å smitte over på meg. Peppa Gris har vunnet flere priser, blant annet Childrens BAFTA award i 2005 og har blitt en stor suksess for skaperne Mark Baker og Neville Astley. Det er tydelig at de har funnet den riktige formularen for å skape et populært barneprogram, og jeg er ganske sikker på at det er flere barn rundt om i verden som sitter og ler av disse episodene.

Så hva skal jeg konkludere med? Jo, Peppa Gris er god underholdning for de små, akkurat slik Teletubbies er for de enda mindre. Tekstene og ”humoren” er litt mer avansert enn hva man kan få av de fargeglade tubbiene, og det gikk i hvert fall rett hjem her.

Ekstramateriale:
Spill din egen musikk
Tips til foreldrene
Slideshow
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse