Annonse
Dyr moro
Et stort tema var ikke uventet budsjettet på filmen. Hvordan kunne det bli tre ganger dyrere enn det som første var planlagt? Vel.. det engelske firmaet Slave ble hyret inn for å jobbe med filmen men gikk konk, noe som førte til at Christopher måtte jobbe i ett år for å få materialet til filmen fra konkursboet. Dessuten ble det mest avanserte datamodeleringen på markedet tatt i bruk, pixarmetoden for å matche kvaliteten på filmene fra Hollywood. I tillegg ble det gjort noen grove feil som gjorde at Jimmys eventyr blei en dyr affære.
En konsekvens av dette er at det har blitt mer fokus på utenlandsk markedsføring, for å få med alle de engelsktalende menneskene ute i verden som potensielle fans.
Penger har kommet fra Filmfondet og et par andre aktører men brorparten av penga har kommet inn fra private aktører.

Snakkende dyr
Hvordan har manuset utvikla seg fra slutten av nitti-tallet og fram til nå? Har det skjedd mange forandringer underveis?
-manuset har ikke blitt særlig endra, selvsagt er det blitt noen justeringer her og der men starten og slutten er den samme som den alltid har vært. Det har vært masse jobb å komme seg gjennom hele filmen både i utfordringene det har vært å bruke den nye metoden og utfordringene det har vært å takle den store filmindustrien sier en sliten Christopher. Men han har heldigvis klart å avverge forslag fra bransjen som at Jimmy og andre dyr i filmen skulle kunne snakke. Slike ”disney” ting kunne fort blitt en tvilsom affære. Det frister ikke å sette i gang med en toer i samme format som orginalen med det aller første. Samme hvor bra eller dårlig det går økonomisk for Slipp Jimmy fri så er det viktigste å ha klart å gjennomføre ett så stort prosjekt og å ha fått til en fet film.


Allikevel, enten filmen blir en flopp eller det blir et helt flipp eventyr; Miramax har vist interesse for filmen, noe som jo kan bli til stor hjelp for å spre filmen til publikum rundt omkring i verden. Det vil tiden vise. Her i landet kommer det en engelsk versjon om ikke så veldig lenge samt en versjon for hørselshemmede.

Har du lyst til å sjekke ut mer om denne filmen før du ser den bør du stikke innom den gode hjemmesida: www.slippjimmyfri.no

Alle foto: Martin Bjørnstad
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse