Annonse
Apple og filmbransjen har gått inn i forhandlinger for å kunne tilby sine kunder spillefilmer på iTunes. Ifølge innsidere er det nettopp prisen som er det store spørsmålet.

Jobs ønsker å ha fast pris på filmene slik det idag er for musikken. Et helt album 9.99 dollar på iTunes, eller 80 kroner dersom du bor i Norge. Ønsker du kun en enkelt sang koster det en tiendedel, 99 cent eller 8 kroner (NOK).

Apple-sjef Steve Jobs vil ha en pris på 9.99 dollar for hver film, uansett alder eller popularitetsgrad. Filmbransjen vil i motsetning ha differensierte priser, der gamle titler kommer helt ned i et par dollar, mens nyheter skal kunne koste opptil 20 dollar.

iTunes-effekt
Dersom Steve Jobs får det som han vil, noe han pleier, er det ventet at spillefilmer vil være tilgjengelige på iTunes mot slutten av 2006. Det er ventet at filmbransjen vil strekke seg langt for å få innpass på iTunes, i håp om at eksponering der skal få fart på den lovlige nedlasting. Noe som igjen kansje vil føre til en kraftig reduksjon av den omfattende piratvirksomheten vi opplever rundt oss nå om dagen.

Filmforumet.no vil forsøke å følge opp den videre utviklingen rundt dette og komme med mer info!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse