Annonse
Annonse

Presidenten - sesong 1

Originaltittel: The West Wing


Kinopremiere:
tips oss!

DVD-release:
14.04.2004

BD-release:


Distributør:
Warner Bros
Spilletid:
16 timer og 30 min

Kategori:
Tv-serie

Aldersgrense:
15 år
(Om aldersgrensene)

Språk:
Engelsk

Episode 1-4:
Det er dramatikk fra første øyeblikk. Det sendes og mottas meldinger om Potus. Potus er ingen ringere enn USAs president. Leo McGarry (John Spencer) leder en stab av døgnkontinuerlige strebere som prøver å kombinere arbeidsliv og privatliv. Når det ikke nytter ofres mye i den evige kampen om å være tilgjengelig og til nytte for president Josian Bartlet (Martin Sheen). Presidentens lille uhell på sykkel fører ikke til annet enn en liten røyksky. Et terroristangrep derimot, fører til en global krise. USA består på grunn av - og til tross for - det som foregår i den delen av Det Hvite Hus som er kjent som The West Wing

Episode 5-8:
Lobbyister er en del av hverdagen i regjeringen. Spørsmålet er hvordan disse menneskene får avtaler. En gruppe ønsker støtte til UFO-forskning. En annen vil ha egne passasjer øremerket for ulver. Dette er de enkle sakene, men ikke alle sakene er det. Et nytt lovforslag om forretningsvirksomhet splitter staben. I tillegg viser en serie ikke-politiske hendelser at verdens mektigste mann ikke alltid er like mektig. Når en orkan viser sine enorme krefter er selv presidenten - som alle oss andre - kun et menneske.

Episode 9-11:
Det er jul bare en gang i året. Å styre landet, derimot, er en oppgave som krever innsats 365 dager i året. Den perfekte kandidaten staben har innstilt til et verv i høyesterett, viser seg å føre en litt annen politikk enn forventet. En etterforskning av påstått stoffmisbruk blant de ansatte og dødsfallet til en hjemløs mann som har forbindelse med Toby (Richard Schiff), kaster skygger over juleferien. Og hendelser ute i verden innebærer ennå sørgeligere utsikter: et fiendtlig utbrudd mellom India og Pakistan bringer med seg den rystende muligheten for en lang, kald, kjernefysisk vinter.

Episode 12-15:
Presidenten (Martin Sheen) er sengeliggende. Stabssjefen (John Spencer) blir presset til å gå av. Media koker på grunn av lekkasjer om en hemmelig økonomisk reform som faktisk ikke eksisterer. Det Hvite Hus ser ut til å sprekke i sømmene. Det vil si at alt er som det pleier. Og for å legge til byrdene: en oppkommende føderal henrettelse…og fengslingen av den nye høyesterettskandidaten, siktet for drukkenskap.

Episode 16-19:
Med en oppslutning målt til 47% kan det bare gå en vei for administrasjonen - og det er opp. Så hvordan kan det ha seg at meningsmålingene sank med ytterligere 5 poeng i løpet av en uke med lite nyheter? Med ambisjoner redusert av politiske realiteter er Bartlets Hvite Hus i fritt fall på veg inn i sitt andre regjeringsår. Det er få seire - mange dødpunkter. Det er klart for en dristig utfordring som, hvis den blir akseptert, vil føre til suksess eller undergang for Bartlets presidentskap.

Episode 20-22:
Pokker ta torpedoene, full fart forover. Bartlets statsskip seiler dristig videre og støtter ikke lenger opp om et program som setter gjenvalg foran det å faktisk få utrettet noe. Staben vader til og med ut i de stormende bølgene rundt en ny narkotikapolitikk. Meningsmålingene viser økende bifall for administrasjonens nyfunne mot. Og et rådhusmøte har aura av en politisk kjærlighetsfest…helt til presidenten (Martin Sheen) forlater salen.

Karakterer

Filmklipp og trailere

Annonse
De siste sakene på Filmforumet.no:
Filmforumet.no

TIPS OSS:
[email protected]
OBS: VI SELGER IKKE FILMER.
PRØV CDON.NO