Annonse
Annonse

Ørkenblomsten

Originaltittel: Desert Flower


Kinopremiere:
tips oss!

DVD-release:
28.09.2011

BD-release:


Distributør:
Star Media Entertainment
Spilletid:
120 min

Kategori:
Drama

Aldersgrense:
15 år
(Om aldersgrensene)

Språk:
Engelsk

Somaliske Waris Dirie ble omskåret da hun var 3 og giftet bort da hun var 13. Hun flyktet senere fra Afrika og ble en supermodell. Nå nærmer hun seg 40 og er FNs talskvinne mot omskjæring av kvinner. Dette er hennes sterke historie, basert på Waris' bestselgende selvbigrafi.

Regissør og manusforfatter Sherry Hormann og den Oscar-vinnende produsenten Peter Herrmann (Nowhere in Africa) har overført Warie Diries historie til lerretet. Toppmodell og skuespiller Liya Kebede , er suveren i rollen som Waris, og i andre store roller ser vi Sølvbjørn- og Golden Globe-vinner Sally Hawkins, Timothy Spall, Craig Parkinson, Juliet Stevenson og Anthony Mackie.

Etter å ha flyktet fra et tvangsekteskap, alene gjennom ørkenen, kommer Waris omsider frem til Mogadishu. Der sørger slektninger for at hun får reise til London. Etter flere år i London, nå hjemløs, og fremdeles analfabet, blir hun tatt hånd om av Marilyn, som blir en god venninne. Hun får jobb i en fastfood-kjede og blir oppdaget av stjernefotograf Terry Donaldson, og den ambisiøse agenten Lucinda

Karakterer

Filmklipp og trailere

Artikler

Annonse
De siste sakene på Filmforumet.no:
Filmforumet.no

TIPS OSS:
[email protected]
OBS: VI SELGER IKKE FILMER.
PRØV CDON.NO