Annonse
Annonse

Shame

Originaltittel: Shame


Kinopremiere:
13.01.2012

DVD-release:


BD-release:


Distributør:
Arthaus
Spilletid:
1 t. 39 min.

Kategori:
Drama

Aldersgrense:

(Om aldersgrensene)

Språk:
Engelsk

Brandon (Michael Fassbender) har alt. God jobb og flott leilighet midt på Manhattan. Han er høy, mørk og vakker. Har selvtillit og karisma. Kort sagt, han er drømmemannen.
Men bak den perfekte fasaden skjuler det seg en ensom mann. For Brandon klarer ikke nære forhold. Han har ingen venner eller familie. I tillegg har han et umettelig behov for sex. Et evig jag etter seksuell beruselse og tilfredsstillelse. Noe som kanskje ikke er et problem for en moderne mann i New York, der tilgangen til uforpliktende sex er enorm?
Inn i Brandons liv stormer søsteren Sissy (Carey Mulligan). Hun har er sterkt behov for omsorg og omtanke. Kan hun finne det hos Brandon? De er jo familie, og familie skal ta vare på hverandre.
Michael Fassbender er strålende i rollen som den sexavhengige Brandon og vant prisen for beste skuespiller i Venezia. Han er nominert til en Golden Globe og regnes som en het kandidat til Oscar. Også Carey Mulligan skinner i rollen som søsteren Sissy.

Michael Fassbender (Brandon):

SHAME er andre gang Fassbender jobber med regissør Steve McQueen. Det prisvinnende IRA-dramaet HUNGER fra 2008 viste et unikt samarbeid mellom skuespiller og regissør som fortsettes i denne nye filmen. Når Fassbender mottok prisen for beste skuespiller i Venezia omtalte han McQueen som sin helt.

Siden gjennombruddet i HUNGER har han gjort seg bemerket i filmer som Andrea Arnolds FISH TANK og Quentin Tarantinos INGLOURIOUS BASTERDS. Nylig har han vært å se i JANE EYRE, X-MEN: FIRST CLASS og A DANGEROUS METHOD. Han er også aktuell i Steven Soderberghs nye film HAYWIRE.


Carey Mulligan (Sissy):

Carey Mulligan fikk sitt gjennombrudd med AN EDUCATION i 2009 og har siden vært en av de mest ettertraktede, unge skuespillerne fra England. Hun er kinoaktuell i Nicholas Winding Refns DRIVE og neste år blir hun å se i Baz Luhrmanns filmatisering av THE GREAT GATSBY og den nye filmen til Coen-brødrene.


Regissør Steve McQueen:

Steve McQueen er en anerkjent, britisk videokunstner som i 2008 debuterte som spillefilmregissør med HUNGER. SHAME er hans andre spillefilm. Han planlegger nå sin tredje spillefilm hvor også Michael Fassbender stå på rollelista.

Karakterer

Filmklipp og trailere

Artikler

Annonse
De siste sakene på Filmforumet.no:
Filmforumet.no

TIPS OSS:
[email protected]
OBS: VI SELGER IKKE FILMER.
PRØV CDON.NO