Annonse
Annonse

Nader og Simin- Et brudd

Originaltittel: Jodaeiye Nader az Simin


Kinopremiere:
25.12.2011

DVD-release:


BD-release:


Distributør:
Arthaus
Spilletid:
2 t. 3 min.

Kategori:
Drama

Aldersgrense:
Tillatt for alle
(Om aldersgrensene)

Språk:
Farsi

Årets store filmatiske mesterverk er et intenst mellommenneskelig drama om små løgner som får store konsekvenser. Filmen vant Gullbjørnen på Berlin filmfestival og har blitt en kinosuksess over hele verden. Et universelt drama om moralske valg og samtidig en subtil kommentar til livet i dagens Iran.

Nader og Simin har vært gift i mange år. Sammen har de tenåringsdatteren Termeh. De har begge gode stillinger og bor i en stor leilighet i en av Teherans bedre bydeler. Simin ønsker å reise ut av landet og vil ha med seg datteren. Nader vil også gjerne flytte, men føler at han ikke kan forlate sin Alzheimer-syke far som bor hjemme hos dem. Han vil heller ikke ta ut skilsmisse som må til for at Simin kan ta med seg Termeh.

Det som begynner som et klassisk samlivsdrama utvikler seg raskt til en nervepirrende thriller, der sannheten har mange ansikter. Filmens store persongalleri byr alle på sterke portretter av mennesker fanget i et nett av religiøse regler, uskrevne lover og ønsket om et bedre liv.

I tillegg til å vinne Gullbjørnen for beste film mottok hele skuespillerensemblet prisene for beste kvinnelige og mannlige skuespillere på Berlin filmfestival.

Denne filmen blir garantert å finne på alle lister over årets beste filmer. NADER OG SIMIN - ET BRUDD er også Irans kandidat til Oscar for beste fremmedspråklige film.

"NADER OG SIMIN - ET BRUDD kunne neppe vært mer konkret, mer aktuell, mer dramatisk. Perfekt håndverk, strålende skuespill og elegant fotografi. Filmen nøster opp en serie av katastrofale følger av et ekteskapsbrudd og tar opp dype moralske spørsmål uten å dømme." - The Wall Street Journal

Karakterer

Filmklipp og trailere

Annonse
De siste sakene på Filmforumet.no:
Filmforumet.no

TIPS OSS:
[email protected]
OBS: VI SELGER IKKE FILMER.
PRØV CDON.NO