42 år gamle Isaac Davis er en av Manhattans innfødte. Han har en jobb han hater og en 17 år gammel kjæreste (Mariel Hemingway) han ikke elsker. Den lesbiske ekskona Jill (Meryl Streep), som han drømmer om å kvele, er i ferd med å skrive en avslørende roman om ekteskapet deres. Men når Isaac møter sin beste venns sexy, intelligente elskerinne Mary (Diane Keaton), tar lidenskapen overhånd. Han forlater Tracy, hopper i seng med Mary og dropper jobben sin. Og dette er bare begynnelsen på Isaacs jakt etter kjærlighet og fullbyrdelse i en by hvor sexen er like intim som et håndtrykk, og hvor porten til ekte kjærlighet like gjerne kunne vært en svingdør."/>
Annonse
Annonse

Manhattan

Originaltittel: Manhattan


Kinopremiere:
26.12.1979

DVD-release:
30.01.2013

BD-release:
30.01.2013

Distributør:
SF Norge
Spilletid:
96 min

Kategori:
Drama
Komedie

Aldersgrense:
11 år
(Om aldersgrensene)

Språk:
Engelsk

Nominert til to Oscar-priser i 1979 og betegnet som et av Woody Allens mest fullendte verk: Manhattan er et ironisk, rørende og elegant utført bilde på det moderne forhold, med storbyens fremmedgjøring som uforglemmelig bakteppe. Filmen er overdådig filmet i sort/hvitt - Allens første film i det formatet - og ledsages av Gershwins fantastiske musikk. Woody Allens estetiske triumf har blitt beskrevet som "et mosaikkaktig portrett av en tid og et sted som kan nytes og studeres mange årtier inn i fremtiden" (Time Magazine).

42 år gamle Isaac Davis er en av Manhattans innfødte. Han har en jobb han hater og en 17 år gammel kjæreste (Mariel Hemingway) han ikke elsker. Den lesbiske ekskona Jill (Meryl Streep), som han drømmer om å kvele, er i ferd med å skrive en avslørende roman om ekteskapet deres. Men når Isaac møter sin beste venns sexy, intelligente elskerinne Mary (Diane Keaton), tar lidenskapen overhånd. Han forlater Tracy, hopper i seng med Mary og dropper jobben sin. Og dette er bare begynnelsen på Isaacs jakt etter kjærlighet og fullbyrdelse i en by hvor sexen er like intim som et håndtrykk, og hvor porten til ekte kjærlighet like gjerne kunne vært en svingdør.

Karakterer

Filmklipp og trailere

Artikler

Annonse
De siste sakene på Filmforumet.no:
Filmforumet.no

TIPS OSS:
[email protected]
OBS: VI SELGER IKKE FILMER.
PRØV CDON.NO